2017-03-24 14:56:39• hírek • Szatmár.ro

Még 584 hely vár betöltésre

Március 24-én megkezdődött az előkészítő osztályba való beiratkozás második szakasza.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az előkészítő osztályba való beiratkozási periódus első szakaszában 2784 hely kelt el. A megyében viszont 171 osztályban összesen 3368 szabad hely volt, az első kör után tehát 584 maradt. Ez nem jelenti azt, hogy bármelyik iskolában vannak még szabad helyek – bizonyos oktatási intézményekben jókora túljelentkezés is volt.

Azok a szülők, akik a második körben íratnák előkészítő osztályba gyermeküket,  március 24. és 30. között tehetik ezt meg. A kérvényeket személyesen vagy online is le lehet adni, az iskolát illetően három preferenciát megjelölve. A kérvényeket leadni az adott oktatási központ titkárságán kell.

Amennyiben az iskola a gyermek lakhelyének a közelében van, a gyermek előnyt élvez a beiratkozásnál. Amennyiben viszont nem a lakhelyhez tartozó „körzeti” iskolába akarja valaki beíratni gyermekét és ott túljelentkezés van, egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján döntik el, hogy a gyermek bejut-e az adott iskola előkészítő osztályába vagy sem.

Az előkészítőbe íratással kapcsolatos minden információ megtalálható a satmar.ro weboldalon, az „Înscrierea în învățământul primar 2017” menüpont alatt, vagy ide kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: